Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Mäso pokrájame na rezne a naklepeme. Na dno pekáča poukladáme plátky slaninky, potom uložíme vrstvu rezňov (bez soli), pokvapkáme worcestrovou omáčkou, potrieme horčicou a zasypeme cibuľou pokrájanou na kolieska. Vrstvy opakujeme, až minieme suroviny. Končíme cibuľou a vrch zakryjeme slaninou. Pekáč prikryjeme 2x alobalom a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 1 hodinu piecť (hovädzie mäso pečieme 1,5 hodiny). Podávame so zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.