Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Ražničí "Stréca Křópala"
Suroviny: 1 bravčová karmenádla aj s kosťou (4 rebrá), 1 veľká cibuľa, 6 plátkov moravského mäsa alebo dobre prerastenej údenej slaniny, horčica, masť, 0,5 - 1 kg kvasených uhoriek,
Marináda: 1 l bieleho vína, 1 dl oleja, 1 strúčik cesnaku, soľ, drvený kmín, mletá paprika, štipka materinej dúšky
Postup: Cesnak roztrieme so soľou, pridáme 1 dl vína, 1 dl oleja, trocha korenia, mletý kmín, mletú papriku a štipku materinej dúšky. Mäso narežeme na kotlety až ku kosti. Dáme ho do misy, potrieme marinádou a dáme cez noc do chladničky. Mäso občas v marináde obrátime. Potom namarinované mäso preložíme do pekáča, pridáme hrudu masti a vložíme do vyhriatej rúry. Často polievame šťavou a poprípade podlejeme. Po 1/2 h pečenia potrieme mäso s 1 PL horčice, medzi nakrojené kotlety vložíme kúsky moravského mäsa a kolieska cibule. Znova podlejeme šťavou a mäso zopneme ihlami (špajdlou). Dáme do rúry upiecť domäkka.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.