Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zemiakové rizoto
Suroviny: v šupke uvarené zemiaky, uvarená ryža, kuracie prsia a vykostené stehná, 2 dl mlieka (sladkej smotany), tvrdý syr, trocha masla a koreniny podľa chuti, soľ
Postup: Mäso pokrájame na kúsky, pridáme koreniny podľa chuti (napr. vegetu, soľ, oregano, čierne mleté korenie, mletá paprika, trocha oleja), premiešame a necháme postáť - namarinovať. Potom na oleji speníme nasekanú cibuľku, pridáme mäso a orestujeme. Pridáme kečup (môžeme pridať aj šampiňóny, kukuricu, hrášok... ), 1 strúčik roztlačeného cesnaku a podusíme domäkka. Mäkké mäso odstavíme. Dno vymasteného pekáča vyložíme zemiakmi, posolíme, dáme udusené mäso, uvarenú ryžu, plátky masla a zalejeme mliekom alebo smotanou. Navrch posypeme nastrúhaný tvrdý syr a dáme do vyhriatej rúry zapiecť na cca 35 - 45 minút. Podávame s kyslou uhorkou alebo čalamádou. Vhodný nápoj pivko...
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.