Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hubový tatarák
Suroviny: 500g šampiňónov, 1 väčšia cibuľa, 1 žĺtok (nemusí byť ak máte problém so surovým žĺtkom), 4 ČL kečupu, 2 ČL horčice, 2 ČL mletej červenej papriky, ? ČL mletého bieleho korenia(môže byť aj čierne), ? ČL korenia Gyros, 2-3 ČL worcestru, soľ podľa chuti
Postup: Šampiňóny nakrájame na malé drobné kocky, dáme na rozpálený olej na ktorom sme osmahli do sklovita 2/3 cibule ,ktorú sme si nakrájali na drobno a za stáleho miešania smažíme cca 3-4 minúty, aby veľmi nezmäkli. Preložíme do misy, necháme trošku vychladnúť. Pridáme zvyšnú 1/3 surovej nadrobno posekanej cibule, mletú papriku, horčicu, kečup, mleté biele korenie, gyros, worcester. Ochutnáme a dosolíme podľa chuti. (Množstvo ingrediencií je len orientačné, toto je vyskúšané na moju chuť). Na záver pridáme surový žĺtok /nemusí byť) aby sa to spojilo. Dáme na pár minút do chladničky odstáť a vrstvíme na ocesnakované hrianky. P.S. Odporúčam pridať do tataráku, ak máte, na drobno nasekaný medvedí cesnak.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.