Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Cukety umyjeme, pozdĺž rozkrojíme a vyberieme dužinu. Morčacie mäso nakrájame na malé kocky a prudko orestujeme na oleji. Kukuricu nasypeme do misy, pridáme na štvrťky nakrájané rajčiny, pár nakrájaných lístkov bazalky a opečené mäso. Osolíme, okoreníme a premiešame. Zmesou naplníme cukety a poukladáme ich do zapekacej formy. Prelejeme ich vajcom, ktoré sme rozšľahali s mliekom a posypeme najemno nastrúhaným syrom. Nakoniec na cukety dáme kúsky masla a zakryjeme alobalom. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov a pečieme asi 30 minút do zlatista. Podávame s varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.