Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hrbaté mäso
Suroviny: 5-6 bravčových rezňov z karé, 2 rožky, 2 dl mlieka, 400 g húb, 2 vajcia, 1 cibuľa, 200 g pomletej šunky (šunkovej salámy), soľ, 150 g strúhaného syra, korenie, majoránka
Postup: Pokrájané huby podusíme na cibuli s trochou oleja, pokiaľ sa neodparí voda. Rožky pokrájame, namočíme v mlieku a potom zľahka vyžmýkame. Pridáme k hubám, osoíme, okoreníme, ochutíme majoránkou. Pridáme pomletú šunku, vajcia a premiešame. Rezne naklepeme, osolíme a opečieme prudko na oleji. Opečené rezne uložíme do pekáča, na každý navŕšime väčšie množstvo plnky. Potom rezne podlejeme tukom z výpeku a pridáme trocha vody. Posypeme syrom a dáme zapiecť do horúcej rúry.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.