Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zemiakové pirohy
Suroviny: 750 g zemiakov uvarených v šupke, 1/2 kg polohrubej múky, 1 vajce, soľ, trocha mlieka
Postup: Zemiaky nastrúhame a asi 2/3 z nich dáme na dosku posypanú múkou. Pridáme múku, vajce, soľ, trocha mlieka a dobre vymiesime na kompaktné cesto. Z cesta vyvaľkáme plát na hrúbku asi 2-3 mm a z neho vykrajujeme pirohy. Plníme ich zemiakovou kašou (z ostatných zemiakov), môžeme do nej pridať az brindzu alebo mletú údeninu. Pirohy vyprážame na rozpálenom oleji.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.