Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Koláč "Jahodový sen"
Suroviny: Cesto: 2 vajcia, 80 dg polohrubej múky, 40 g pomletých mandlí, 50 g práškového cukru, 60 g masla, 50 ml mlieka, 2 čl prášku do pečiva
Plnka: 250 ml mlieka, 2 PL kryštáľového cukru, 40 g zlatý klas, 1 PL hladkej múky, 1 bal. vanilínový cukor, 100 g masla, 100 g práškového cukru, 7 g jedlej želatíny, 200 g jahôd
Postup: Žĺtky vymiešame s príškovým cukrom a zmäknutým maslom. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom, mleté mandle a tuhý sneh z bielkov. Vymiešame cesto a dáme ho do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát. Pečieme vo vyhriatej rúre 30 - 40 minút. Po vychladnutí vyklopíme a nakrájame na dieliky, ktoré spájame plnkou. Na záver natrieme vrchnú aj bočné strany koláča a odložíme ho do chladničky na cca 4 - 5 hodín. Potom koláč ozdobíme dotuha vyšľahanou a stuženou šľahačkou, nasekanými madnľami (pistáciami), pokrájanými čerstvými jahodami a koláč pokrájame našikmo ako metrový koláč.
Plnka: Z mlieka, kryštáľového cukru, zlatého klasu a múky uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, rozmixujeme 150 g jahôd (ostatné pokrájame nadrobno). Pridáme ku kaši a stužíme želatínou. Dobre vymiešame!
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.