Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Čabajská klobása
Suroviny: 5 kg bravčového pliecka, 25 g cesnaku, 100 g soli, 100 g mletej sladkej maďarskej papriky, 35 g mletej štipľavej papriky, 25 g rasce, bravčové črevá
Postup: Mäso umyjeme, vyrežeme šľachy, pokrájame na kocky, ktoré sa zmestia do mlynčeka a na hrubšej mriežke pomelieme. Pomleté mäso premiešame s dobre rozotretým (najemno zomletým) cesnakom a soľou. Necháme v chlade aspoň 24 hodín stáť. Potom k mäsu primiešame obidve papriky a rascu. Zmes plníme do bravčových čriev. Necháme vyúdiť a vysušiť, alebo vyúdené zapečieme, dáme do pohárov, zalejeme časťou výpeku a 2x necháme presterilizovať.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.