Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Žemličky - žabičky
Suroviny: Kvások z mlieka, kvasníc a štipky cukru, hladká múka, žĺtky, soľ
Na nátierku: 15 dg Eidamu, majolka, 1 kyslá smotana, 3 strúčiky cesnaku, vegeta
Postup: Podkysnutý kvások pridáme do múky, pridáme žĺtky, soľ a vymiesime vláčne cesto ako na kysnutý koláč. Cesto dáme na teplé miesto vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm a z neho vykrajujeme malé kolieska s priemerom asi 3-4 cm. Z každého kolieska vytbarujeme malú guľku. Guľôčky poukladáme na vymastený plech a necháme ešte podkysnúť. Potom potrieme vajcom a posypeme sezamom alebo makom. Dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme dozlata. Vychladnuté upečené žemličky rozkrojíme, vložíme do každej cez polovicku preložené koliesko salámy a potrieme plnkou. Dozdobíme kolieskom uhorky alebo rajčiny, môžeme aj paprikou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.