Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pánská torta
Suroviny: kvások (40 g kvasníc, 50 ml mlieka, 1 čl cukru) cesto (400 g polohrubej múky, 1 čl soli, 3 PL kyslej smotany, 200 ml vlažného mlieka, 2 žĺtky, 50g strúhaného syra, 50g masla), krém (250 g masla, 2 PL tatárskej omáčky, 300 g syru Lučina, 1 PL nasekanej šunky nadrobno, 1 PL nasekaných olív, 80 g suchej salámy, korenie, soľ
Postup: Kvások zmiešame s ostatnými surovinami na cesto a necháme dobre vykysnúť. Cesto potom rozdelíme na 2 polovice a každú necháme vo vymastenej tortovej forme trocha podkysnúť. Pokiaľ nemáte tortovú formu, môžete piecť aj na plechu, tvar torty je potom na vašej fantázii. Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť. Z ingrediencií okrem salámy urobíme krém. Do jednej potom pridáme salámu. 1. časťou potrieme prvý korpus, naň dáme druhý korpus a ten potrieme druhou časťou krému. Zvyšný krém minieme na boky. Tie nakoniec posypeme žeruchou alebo pažítkou, petržlenovou vňaťou... Navrch torty poukladáme pokrájané uvarené vajcia, kápiu, rolky zo šunky, olivy... Celú tortu nakoniec dáme schladiť do chladničky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.