Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Jahodové guľky
Suroviny: Cesto: 150 g polohrubej múky, 1 vajce, 2,5 dl mlieka, 400 g masla
Plnka: Jahody
Na ozdobenie: mandle, čokoládová poleva, kiwi
Postup: Mlieko zvaríme s maslom, prisypeme múku a za stáleho miešania varíme, pokiaľ sa masa nezačne oddeľovať od hrnca. Cesto odstránime z ohňa a dáme vychladnúť. Potom pridáme vajce a dobre premiešame. Potom z cesta na doske tvarujeme menšie placky a do stredu každej dáme jahodu. Vyvaľkáme na tvar guliek, ktoré poprášime múkou a na miernom ohni vo vriacej vode pomaly uvaríme. Uvarené vyberieme a necháme odkvapkať. Porcie guliek na tanieri pokvapkáme čokoládovou polevou, posypeme nasekanými mandľami a podávame s ošúpanými a rozmixovanými kiwi. Kiwi omáčku môžeme podľa chuti osladiť medom. Ozdobíme lístkom medovky, prípadne aj šľahačkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.