Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Cigánsky kotlík
Suroviny: 400 g hovädzie predné, 1 sliepka (kurča), 2 cibule, divoké korenie (celé čierne, celé nové korenie a bobkový list), 500 g koreňovej zeleniny, 1 hlávka cesnaku, 2 klobásy, 200 g údeného mäsa, 100 g rajčinového pretlaku, 200 g namočenej fazule, 100 g namočených krúpov, 1/4 hlávky kapusty, 1/4 hlávky kelu, korenie, soľ, mletá paprika
Postup: Na spenenej cibuli osmažíme hovädzie mäso a naporcovanú sliepku, pridáme divoké korenie, osolíme a uvaríme domäkka. Vývar scedíme a mäso pokrájame na kocky. Potom na oleji orestujeme na väčšie kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, nasekanú cibuľu a cesnak. Po krátkom orestovaní pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a údené mäso nakrájané na kúsky. Zmes zarestujeme aj s pretlakom, pridáme mletú papriku, zalejeme scedeným vývarom a pridáme vopred namočenú fazuľu a krúpy. Uvaríme domäkka. Keď je zelenina mäkká, pridáme na kocočky pokrájanú kapustu a kel, chvíľu povaríme, pridáme uvarené nakrájané hovädzie mäso a sliepku. Necháme spolu krátko povariť a dochutíme soľou a korením.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.