Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Čevapčiči s pečenou zeleninou
Suroviny: 400 g hovädzieho mäsa, 400 g jahňacieho mäsa (bravčová slabinka), 200 g cibule, 100 g strúhanky, 2 vajcia, 1 PL mletej papriky, 4 strúčiky cesnaku, trocha vody, korenie, soľ
Zelenina: 4 zelené papriky, 4 rajčiny, soľ, olivový olej, cesnak
Postup: Mäso pomelieme, pridáme najemno nasekanú cibuľu, vajcia, zahustíme strúhankou a dochutíme korením, soľou, mletou paprikou a čerstvo roztlačeným cesnakom. Všetko spolu dôkladne premiešame s trochou vody a vytvarujeme šúlky čevapčiči. Pripravené čevapčiči pečieme na grile dozlatista.
Zelenina: Rozkrájané papriky a rajčiny potrieme olivovým olejom, do ktorého sme si zamiešali trocha soli a roztlačený cesnak. Počas opekania na grile zeleninu často potierame cesnakovým olejom. Čevapčiči a zeleninu podávame s čerstvým chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.