Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Z vlažného mlieka, kvasníc a cukru si urobíme kvások, po nakysnutí ho pridáme do preosiatej múky a pridáme ostatné suroviny. Zamiesime cesto a necháme ho 1 hodinu kysnúť. Potom nakysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pokrájame ho na obdĺžniky. Tie plníme ľubovoľnou plnkou, preložíme cez polovicu a okraje dobre postláčame, aby nám plnka nevytiekla. Lúpačky uložíme na vymastený plech, potrieme na vrchu vajcom a dáme do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme asi 15 - 20 minút do zlatista.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.