Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Výborné marhuľové rezy s kokos penou
Suroviny: 400 g polohrubej múky, 100 kryštálového cukru, marhule, 1 vanilkový cukor, 125 g masla alebo HERY, 4 žĺtky, 1/4 l mlieka, 1 prášok do pečiva, 4 bielka na sneh, 150 g preosiateho práškového cukru, 100 strúhaného kokosu.
Postup: Maslo, žĺtka a cukor vyšľaháme, pridáme múku s práškom do pečiva, vlažné mlieko a vyšľaháme cesto. Rozotrieme ho na vyšší vymastený plech posypaný múkou. Na cesto poukladáme polovičky marhúľ guľatou časťou dole. Do bielkov pridáme stipku soli a 1 PL studenej vody a vyšľaháme tuhý sneh. Postupne do neho zašľaháme práškový cukor, ľahko vmiešame strúhaný kokos a touto polevou zalejeme marhule uložené do cesta. Pekáč potom vložíme do vopred vyhriatej rúry na 140 stupňov a pečieme asi 25 minút. Koláč dáme vychladnúť a ostrým nožom pokrájame na obdĺžnikové rezy. Vrch posypeme práškovým cukrom. Je to vhodná príloha ku káve alebo k čaju.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.