Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnené papriky
Suroviny: 250 g ryže, 400 g mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, korenie, soľ, 1 vajce, 8 paprík, 500 g rajčín (alebo 4 PL pretlaku, 2 PL kečupu a 1 hrnček vývaru), trocha cukru.
Postup: Ryžu prevaríme cca 8 minút vo vode (cca 1,5 šialky vody) s trochou soli, Mäso s cibuľou, soľou, korením mierne orestujeme (asi 2 x 4 minúty). Potom zmiešame ryžu, mäso a vajce. Touto zmesou plníme papriky. Pokrájané rajčiny varíme asi 6 minút, pridáme cukor podľa chuti a prepasírujeme. Pridáme papriky a prikryté varíme asi 12 minút. Po odstavení z plameňa necháme ešte asi 5 minút prikryté dôjsť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.