Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Fazuľová polievka od Ivetky
Suroviny: 250 g akejkoľvek fazule, údené rebrá, údená klobása, väčšia cibuľa, 250 g zemiakov, soľ, čierne mleté korenie, vegeta, 2 PL masti, 2 PL hladkej múky, 2 čl mletej červenej papriky.
Postup: Deň vopred dáme namočiť fazuľu. V prípade, že máte sterilizovanú fazuľu v plechovke, namáčať ju netreba. Do hrnca s cca 3 litrami vody dáme variť údené rebrá a klobásu. Ked je už mäso uvarené, pridáme fazuľu a dovaríme ju do polomäkka. Pridáme soľ, čierne mleté korenie, vegetu a očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Spolu varíme, kým budú zemiaky mäkké. Potom rebrá a klobásku z hrnca vyberieme. Z masti, cibule a múky urobíme zápražku, do ktorej pridáme pred koncom červenú papriku. Zalejeme vodou a vlejeme do hrnca s polievkou. Mäso z uvarených rebier oberieme a dáme spolu s klobásou nakrájanou na kolieska naspäť do hrnca. Ešte chvíľu spolu povaríme a odstavíme z ohňa. Nakoniec dochutíme majoránkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.