Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Šľahačková bábovka
Suroviny: 250 g šľahačky, 230 g práškového cukru, 270 g polohrubej múky, 3 vajcia, 1 bal. vanilkového cukru, 1 bal. prášku do pečiva, 2 lyžice kakaa.
Postup: Smotanu, žĺtky, práškový a vanilkový cukor vyšľaháme. Pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva. Do hmoty zľahka zapracujeme tuhý sneh. Cesto rozdelíme na dve časti. Do vymastenej a múkou vysypanej formy vylejeme najprv bielu časť cesta, druhú časť vymiešame s kakaom a vylejeme do formy na biele cesto. Pečieme cca 30-40 minút. Po upečení a vyklopení posypeme práškovým cukrom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.