Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Urobíme si kvások: mlieko, cukor, droždie. Zmiesime múku, kvások, vajcia, roztopené maslo a soľ. Necháme vykysnúť a rozdelíme si cesto na rovnaké žemličky, ktoré ešte necháme podkysnúť asi 20 minút. Potrieme ich mliekom a posypeme sezamom. Keď sú pekne vykysnuté, pečieme ich vo vyhriatej rúre na 200 stupňoch cca 15 minút, kým nemajú peknú farbu. Mäso si pomelieme a pridáme soľ, čierne korenie a worcestrovu omáčku. Poriadne premiešame a necháme odstáť v chladničke aspoň 1/2 hodinu. Z mäsa tvarujeme placky, ktoré pečieme na rošte alebo v panvici na troche oleja, z každej strany 6 minút. Na opečené mäso dáme kúsok plátkového syra. Rozrežeme si vychladnutú žemľu, položíme si tam jedno mäso so syrom, na to dáme horčicu, kečup, koliesko cibule aj paradajky a lístok ľadového šalátu. Hamburger zakryjeme druhou polovicou žemle a konzumujeme.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.