Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Baklažány prepichneme na niekoľkých miestach nožom a vložíme do rúry. Pečieme kým vnútro nie je úplne mäkké. Necháme vychladnúť, ošúpeme a dužinu nakrájame alebo roztlačíme na pyré. Osolíme, ak baklažán pustí šťavu, zlejeme ju. Ochutíme mletou údenou paprikou. Cibuľu, papriku, paradajky a chilli papričku nasekáme nadrobno. Na olivovom oleji udusíme cibuľu, pridáme mleté mäso, a restujeme, kým sa mäso nezatiahne. Osolíme, ochutíme červenou mletou paprikou, čiernym korením. Potom pridáme papriku, chilli a paradajky. Mäso ešte chvíľu podusíme a pokračujeme s jogurtom, ktorý ochutíme soľou a roztlačeným cesnakom. Zvlášť na panvici opražíme na olivovom oleji lyžicu paprikovej pasty. Trvá to len pár sekúnd. Na vačší tanier alebo misu najskôr naložíme baklažánové pyré, polejeme jogurtom a na to dáme mäso. Polejeme paprikovou pastou opraženou na oleji. A pekne krásne papáme z jednej misky nezabudnite na dobrý biely chlieb aby bolo čím vyčistiť tanier...
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.