Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hovädzí steak na víne
Suroviny: 300 ml červeného vína, 1 PL kryštálového cukru, 1 hruška, 4 kusy hovädzie steaky á 150 g (stehno alebo roštenku), 2 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, 250 g širokých rezancov, 1 PL masla, 50 g posekaných vlašských orechov, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, niekoľko vetvičiek tymianu.
Postup: Víno nalejeme do kastrólika, pridáme cukor a pomaly varíme asi 30 minút, až vnikne hustá omáčka. Umytú hrušku rozkrojíme, vykrojíme jadrinec a potom ju nakrájame na tenšie plátky. Potom plátky hrušky vložíme do vínovej omáčky, spolu minútku ešte povaríme a odstavíme. Steaky okoreníme a na veľkej panvici s rozpáleným olejom ich z obidvoch strán krátko opečieme a následne steaky posolíme. Potom panvicu s mäsom vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a opekáme asi 8 minút. Takto pripravené steaky necháme odpočinúť, až potom ich naservírujeme a podávame. Rezance varíme v osolenej vode, potom ich scedíme a premiešame s maslom. Pri podávaní z rezancov na tanieroch vytvoríme hniezda, posypeme nasekanými orechmi a vňaťou. Navrch položíme steaky, ozdobíme plátkami hrušky a nakoniec porcie prelejeme vínovou omáčkou. Dozdobíme vetvičkou tymianu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.