Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčový tokáň
Suroviny: 500 g bravčového mäsa zo stehna, 50 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 kyslé uhorky, 2 lyžičky rajčiakového pretlaku alebo 3 rajčiaky, mletá paprika, mleté čierne korenie, soľ.
Postup: Údenú slaninu nadrobno pokrájame a roztopíme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, trochu opražíme, pridáme potlačený cesnak, zalejeme vodou a pri stálom miešaní šťavu vydusíme na tuk, vložíme na hrubšie hranolčeky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme mletým korením, mletou paprikou a pomiešame. Bez pokrievky dusíme na prudkom ohni, často miešame, aby sa mäso nepripálilo, až sa šťava z mäsa vyparí. Potom podlejeme vodou a prikryté dusíme asi 30 minút, kým nie je mäso mäkké. Nakoniec pridáme rajčiakový pretlak alebo pokrájané rajčiaky, pokrájané uhorky, ak treba dolejeme vodou. Chuť zlepšíme, ak prilejeme trochu octovej vody z uhoriek. Nakoniec ešte prevaríme. Bravčový tokáň podávame s dusenou ryžou alebo s varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou. Bravčový tokáň je výborný ako plnka do zemiakových placiek.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.