Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Tvarohové rožky
Suroviny: 250 g tvarohu, štipka soli, 0,5 dl mlieka, 20 g droždia, 2 žĺtky, 50 g masla, 250 g hladkej múky
Postup: Do pretlačeného tvarohu pridáme soľ, v mlieku rozpustené droždie, žĺtky, maslo a múku. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na múkou posypanej doske, pokrájame na trojuholníky a zakrútime do rožkov. Ešte chvíľu necháme podkysnúť a potom vyprážame na rozpálenom oleji. Po vypražení ešte teplé posypeme práškovým cukrom, v ktorom sme rozmiešali vanilkový cukor.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.