Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Makové opekance
Suroviny: 600 g hladkej múky, soľ, 20 g práškového cukru a podľa potreby mlieko
Kvások: 2 dl mlieka, 20 g droždia, 10 g práľkového cukru
Na posypanie: 100 g masla, 100 g maku, 80 g práškového cukru, 40 g medu
Postup: V mlieku rozmiešame dorždie, cukor a dáme vykysnúť. Prehriatu múku, soľ, cukor vykysnuté droždie a podľa potreby vlažné mlieko dobre vypracujeme na cesto. Na múkou posypanej doske urobíme z vymieseného cesta dlhé šúľky, ktoré poukladáme na vymastený plech. Na plechu necháme vykysnúť, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Do druhého dňa necháme stáť, potom pokrájame na opekance, ktoré vhodíme do vriacej vody. Keď vyjdú na povrch, rýchlo ich vyberieme, aby veľmi nepresiakli vodou. Polejeme rozpusteným maslom, posypeme mletým makom, práškovým cukrom a naostatok polejeme rozpusteným medom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.