Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Tvarohové buchty
Suroviny: 400 g polohrubej múky, 2 dl mlieka, 2 žĺtky, 1 vajce, 50 g práškového cukru, 80 g masla, citrónová kôra, štipka soli
Kvások: 0,5 dl mlieka, 20 g práškového cukru, 30 g polohrubej múky, 30 g droždia
Tvarohová plnka: 300 g tvarohu, 100 g práškového cukru, 2 žĺtky, 100 g hrozienok
Postup: Z mlieka, cukru, múky a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť na teplom mieste. Do misy preosejeme múku, prilejeme vykysnutý kvások, vo vlažnom mlieku rozmiešané žĺtky a celé vajce, pridáme cukor, rozpustené, nie však horúce maslo, postrúhanú citrónovú kôru, troška soli a vareškou dobre vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na múkou posypanej doske a rozkrájame na obdĺžniky. Do pretlačeného tvarohu pridáme cukor, žĺtky, očistené hrozienka a dobre zamiešame. Túto zmes natrieme na obdĺžničky a zakrútime. Buchty poukladáme vedľa seba na dobre vymastený plech, každú po bokoch dobre pomastíme, aby sa nezlepili. Necháme ich na plechu podkysnúť a upečieme v rúre pri miernom ohni. Upečené vyklopíme, vychladnuté poukladáme na misku a posypeme práškovým cukrom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.