Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bratislavské rožky - orechové
Suroviny: Rožky: 150 g masla, 60 g práškového cukru, 2 žĺtky, 1 vajce, 400 g hladkej múky, troška soli, 25 g droždia, 2 dl mlieka
Orechová plnka: 150 g mletých orechov, 50 g piškótových omrvín, 40 g medu, 60 g práškového cukru, 1 bal. vanilkového cukru, 1 dl smotany alebo mlieka
Postup: Rožky: Maslo s cukrom vymiešame do penista. Pridáme žĺtky, celé vajce a spolu ešte chvíľu miešame. K vymiešanému pridáme múku, soľ, v mlieku vykysnuté droždie a dobre vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na múkou posypanej doske, rozkrájame na štvorce a naplníme orechovou plnkou. Naplnené štvorčeky skrútime do tvaru rožkov a ešte necháme podkysnúť. Potom ich poukladáme na vymastený plech, potrieme žĺtkom a upečieme v dobre vyhriatej rúre.
Plnka: Mleté orechy zmiešame s piškótovými omrvinami, pridáme rozpustený med, práškový cukor, vanilkový cukor, smotanu alebo mlieko a dobre zmiešame.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.