Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Vianočka
Suroviny: 1 kg polohrubej múky, 10 g soli, 150 g práškového cukru, 180 g masla, 2 žĺtky, citrónová kôra, 40 g droždia, mlieko podľa potreby, 200 g hrozienok
Postup: V troške mlieka rozmiešame droždie, 1 lyžičku cukru a necháme vykysnúť. Do prehriatej a preosiatej múky primiešame soľ, cukor, pridáme rozpustené vlažné maslo, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru a spolu s vykysnutým droždím a vlažným mliekom zamiesime cesto. Pridáme hrozienka a cesto veľmi dobre vypracujeme (musí byť tuhé, nesmie byť mäkké) a dáme ho vykysnúť na teplé miesto. Potom ho vyklopíme na múkou posypanú dosku a rozkrojíme na 9 rovnakých dielov, z ktorých ušúľame rovnako hrubé pramene. Najprv zapletieme 4 pramene a položíme na plech, ktorý sme dobre vymastili. Na to položíme pletenec upletený z 3 prameňov a naostatok pletenec z 2 prameňov. Vianočku necháme na plechu nakysnúť, potrieme ju žĺtkom, posypeme hrubým cukrom a upečieme. Spočiatku ju pečieme sprudka, ale dopekáme pri miernej teplote. Keby sa nám kôrka zdala už príliš tmavá, vianočku prikryjeme papierom na pečenie a tak dopečieme.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.