Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Fazuľový prívarok s kyslou smotanou
Suroviny: 250 g suchej fazule, 1 bobkový list, 30 g masti, 30 g hladkej múky, 20 g cibule, 1 strúčik cesnaku, soľ, 250 ml kyslej smotany alebo mlieka, 20 g hladkej múky, trocha cukru a octu
Postup: Súchú fazuľu umyjeme a cez noc namočíme do studenej vody. Potom pridáme bobkový list a varíme v tej vode, v ktorej bola fazuľa namočená, až kým zmäkne. Z masti a múky upražíme svetlú zápražku, pridáme nastrúhanú cibuľu a cesnak a chvíľu popražíme. Pridáme k fazuli, osolíme a dore spolu povaríme. V kyslej smotane alebo mlieku rozmiešame múku, nalejeme do fazule, pridáme podľa chuti cukor a necháme povrieť. Asi 5 minút po odstavení z ohňa dochutíme octom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.