Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Polievka z fazuľových strukov so smotanou
Suroviny: 300 g zelených fazuľových strukov, 1,5 l vody, 200 g zemiakov, 40 g tuku, 40 g hladkej múky, 40 g cibule, 1 strúčik cesnaku, soľ, 250 ml kyslej smotany, 20 g hladkej múky, trocha cukru, podľa chuti ocot
Postup: Struky zelenej fazuľky očistíme od vlákien, umyjeme a pokrájané vložíme variť do vriacej vody. K polouvareným strukom pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky. Z tuku a múky upražíme svetlú zápražku, pridáme nastrúhanú cibulľu, nadrobno nasekaný cesnak, zmiešame, chvíľu pražíme a dáme do polievky. Osolíme a varíme, až sú struky mäkké. V smotane rozmiešame 20 g hladkej múky, nalejeme do polievky a necháme zovrieť. Dochutíme cukrom a po odstavení z ohňa octom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.