Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Falošná sviečková
Suroviny: 600 g hovädzieho mäsa vareného v polievke, 60 g údenej slaniny, koreňová zelenina varená v polievke, 1 bobkový list, 250 ml kyslej smotany, 30 g hladkej múky, soľ, ocot, troška cukru
Postup: Hovädzie mäso varené v polievke nakrájame na plátky. Údenú slaninu nakrájame na drobné kocky, necháme rozpustiť a plátky mäsa na nej po oboch stranách opečieme. Pridáme rozmixovanú zeleninu, bobkový list, soľ, podlejeme hovädzou polievkou a chvíľu spolu dusíme. V kyslej smotane zamiešame múku, nalejeme na mäso, pridáme podľa chuti ocot a cukor a necháme povariť. Podávame s haluškami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.