Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Roštenka so zemiakmi
Suroviny: 400 g hovädzej roštenky, 60 g masti alebo oleja, 100 g cibule, 1 lyžička červenej papriky, mletá rasca, majoránka, čierne mleté korenie, soľ, 600 g zemiakov
Postup: Hovädziu roštenku umyjeme, nakrájame na rezne a jemne naklepeme. V horúcej masti po oboch stranách opečieme vyberieme. Na masť pridáme očistenú, nadrobno nasekanú cibuľu, necháme ju speniť, pridáme červenú papriku, mletú rascu, majoránku, čierne mleté korenie, opečené mäso, soľ, trocha podlejeme vodou a prikryté dusíme. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme očistené surové zemiaky pokrájané na kocky, ešte podlejeme a prikryté udusíme domäkka. Podávame s hlávkovým šalátom alebo kyslou uhorkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.