Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Lomnické krúžky
Suroviny: 125 ml mlieka, 30 g droždia, 200 g masla, 0,5 kg hladkej múky, štipka soli, 60 g orieškov
Sirup: 2 dl vody, 150 g kryštálového cukru
Postup: V mlieku rozmiešame droždie a necháme ho vykysnúť. Maslo rozmrvíme s múkou, pridáme trocha soli, mleté oriešky, vykysnuté droždie a zamiesime cesto. Cesto rozvaľkáme na múkou posypanej doske a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska, z ktorých menšou formičkou vykrojíme vnútro, takže vzniknú krúžky. Poukladáme na plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečené krúžky namáčame vo vychladnutom sirupe, ktorý sme pripravili prevarením vody a cukru a obaľujeme v práškovom cukre.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.