Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Debrecínske bravčové karé
Suroviny: 400 g bravčového karé, 40 g masti, 40 g cibule, 2 lyžičky červenej papriky, soľ, čierne mleté korenie, 100 g debrecínok, citrónová šťava
Postup: Bravčové karé umyjeme, nakrájame na rezne, naklepeme a posolíme. Na masti speníme postrúhanú cibuľu, pridáme červenú papriku, mleté čierne korenie, pripravené mäso a prikryté pomaly dusíme. Občas podlejeme horúcou vodou. Keď je mäso takmer udusené, pridáme na kolieska nakrájané debrecínky a udusíme domäkka. Nakoniec dokvapkáme citrónovú šťavu a zamiešame. Podávame s knedľou a dusenou kapustou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.