Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Polmesiačiky
Suroviny: 200 g práškového cukru, 200 g masla, 4 vajcia, 1 balíček vanilkového cukru, 150 g krupicovej múky, čokoláda, 50 g orechov
Citrónová poleva: 130 g práškového cukru, 2 lyžice citrónovej šťavy
Postup: Cukor, maslo, 4 žĺtky a vanilkový cukor dobre vymiešame. K vymiešanému cestu pridáme zo 4 bielkov ušľahaný tuhý sneh, múku a pomleté orechy. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v rúre pri miernom ohni. Upečený a vychladnutý múčnik polejeme citrónovou polevou, ktorú sme vymiešali z práškového cukru a citrónovej šťavy a necháme ju stuhnúť. Z rozpustenej čokolády urobíme na poleve nožom mriežky a napokon formičkou vykrajujeme polmesiačiky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.