Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Čokoládové orieškové rezy
Suroviny: 100 g masla, 100 g práškového cukru, 4 vajcia, 80 g orieškov, 50 g čokolády, 60 g krupicovej múky
Postup: Dobre vymiešame maslo s práškovým cukrom, pridáme žĺtky a znova dobre premiešame. Ďalej pridáme pomleté oriešky, postrúhanú čokoládu a zamiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s múkou primiešame k cestu. Plech vymastíme, posypeme múkou a nalejeme doň cesto. Rovnomerne rozotrieme a pečieme vo vyhriatej rúre pri miernom ohni. Upečený a vychladnutý múčnik rozkrájame a posypeme práškovým cukrom. Podávame s ovocným krémom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.