Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zemiaky zapekané s hubami
Suroviny: 750 g zemiakov, 250 g čerstvých húb, 60 g masti, 80 g cibule, soľ, rasca, mleté čierne korenie, 20 g masla, 250 ml mlieka, 1 vajce
Postup: V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska. Huby očistíme, umyjeme a pokrájame. Na rozpustenej masti speníme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané huby, soľ, mletú rascu, mleté čierne korenie a udusíme domäkka. Misu na pečenie vymastíme, vložíme do nej polovicu zemiakov, rozotrieme na ne huby a zakryjeme zvyškom zemiakov. Navrch rozložíme pokrájané maslo a vložíme do rúry zapiecť. Potom z rúry vyberieme, zalejeme v mlieku rozmiešaným vajcom, znova vložíme do rúry a dopečieme.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.