Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Rýchla zeleninová polievka
Suroviny: 40 g masla, 40 g cibule, 150 g mrkvy, 100 g petržlenu, 100 g zeleru, 50 g kalerábu, 1 a 1/4 l vody, mleté čierne korenie, soľ, 20 g ryže
Postup: V tlakovom hrnci rozpustíme maslo, speníme na ňom očistenú, nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme očistenú, na kolieska pokrájanú zeleninu a podusíme. Zalejeme vodou, pridáme troška mletého čierneho korenia, soľ, prebratú a umytú ryžu, hrniec uzavrieme a varíme pod tlakom 5 minút.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.