Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zemiaková polievka s klobásou
Suroviny: 40 g masla, 40 g cibule, 250 g miešanej koreňovej zeleniny, 150 g zemiakov, 10 g sušených húb alebo 50 g čerstvých húb, 20 g ryže, mleté čierne korenie, trocha rasce, soľ, 1 a 1/4 l vody.
Postup: V tlakovom hrnci rozpustíme maslo, pridáme nasekanú cibuľu a necháme ju trocha speniť. Očistenú zeleninu a zemiaky pokrájame na kocky, dáme na cibuľu a podusíme. Huby umyjeme, posekáme nadrobno, pridáme k zelenine, podlejeme troškou horúcej vody a pomaly spolu dusíme. Ďalej pridáme umytú a prebratú ryžu, mleté čierne korenie, pomletú rascu, osolíme a zalejeme vodou. Hrniec uzavrieme a pod tlakom varíme 5 minút.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.