Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Maškrty

Banány v parížskom kréme

Suroviny: 300 g čokolády na varenie - * 4 dl smotany na šľahanie 33% * 100 g práškového cukru * 100 g masla * 1 balíček potravinárskej želatíny * 2-3 dcl mlieka na rozpustenie želatíny * balíček štvorcových keksov * 3-4 veľké banány * forma na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát

Postup: Deň vopred si uvaríme krém: Na miernom plameni rozpustite v smotane 3 polámané čokolády, maslo a práškový cukor. Uvarte hustú kašu a nechajte ju vychladnúť. Potom, ju dajte do druhého dňa do chladničky. Na druhý deň dajte krém do misy a elektrickým šľahačom ho vyšľahajte do peny. Urobte želatínu podľa návodu. (do 2-3 dcl teplého mlieka nasypte želatínu, a miešajte ju, pokiaľ sa nerozpustí. Tak miešajte a želatína by mala pomaly začať tuhnúť. Vysteľte formu jemnou potravinárskou fóliou. . Vlejte želatínu do vyšľahaného krému a poriadne ju vmiešajte. . Na dno formy dajte krém, dobre potraste formou, aby krém dobre sadol a vytvorili sa pekné ozdobné chrbátiky. Krém bude pravdepodobne dosť hustý, tak viac krát dobre zatraste formou! Na krém naukladajte keksy. Na keksy rozložte banány, ktoré po dĺžke rozrežte na polovičky. Banány zakryte zvyšným krémom, naukladajte opäť keksy, dobre ich pritlačte, jemne potraste formou, aby krém sadol, prikryte fóliou a dajte stuhnúť do chladničky. (Najlepšie do druhého dňa.) Na druhý deň krém vyklopte z formy na dosku, nakrájajte a podávajte.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 18. 08. 2009 | 2484 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18205 hl.)
 
Jednoduché (5551 hl.)
 
Lacné (5241 hl.)
 
Overené - tradičné (4877 hl.)
 
Je mi to jedno (4832 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38706
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server