Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Špeciality

Bažant na slaninke

Suroviny: 1 bažant, 100 g údenej slaninky, soľ, masť, cibuľa, pár zrniek borievok, celé nové i čierne korenie

Postup: Bažanta dobre očistíme a opálime zbytky peria. Dôkladne opláchneme a posolíme. Prešpikujeme pásikmi slaniny. Na masti si opražíme zvyšnú slaninu a nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme celé koreniny. Bažanta dáme na pekáč a polejeme koreninovým výpekom. Podlejeme horúcou vodou a prikrytého pečieme v rúre. Občas mäso polievame výpekom a prilievame vodu. Keď je bažant mäkký, tak ho odokrytého dopečieme do zlatova. Polievame už len výpekom. Porcie bažanta ozdobíme kolieskom citróna a polejeme výpekom.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 09. 03. 2008 | 1969 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18062 hl.)
 
Jednoduché (5407 hl.)
 
Lacné (5109 hl.)
 
Overené - tradičné (4746 hl.)
 
Je mi to jedno (4698 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38022
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server