Divina

Daniel so sečuánskou zeleninou

Suroviny: 800 g sviečkovice z daniela, soľ, Dijónska horčica, mleté čierne korenie, 300 g parmezánu, 100 g čerstvej petržlenovej vňate, 1 dcl olivového oleja, 200 g cukety, 200 g scherry rajčiniek, 200 g zelenej papriky, 400 g hlivy ústricovitej, 3 dcl červeného vína, 1 dcl brandy (koňak), 1 PL masla.

Postup: Sviečkovicu odblaníme, osolíme a okoreníme. Takto pripravenú necháme odstáť v chladničke (cez noc). Odležanú sviečkovicu prudko opečieme na horúcom oleji zo všetkych strán, potom ju potrieme Dijónskou horčicou a odložíme nabok. Pripravíme si obaľovaciu zmes: Parmezán najemno nastruháme a zmiešame s najemno nasekanou petrželkou. V tejto zmesi obalíme dôkladne opečenú sviečkovicu, podlejeme ju červeným vínom a dáme ju piecť do vyhriatej rúry na 180°C asi 20 minút. Zatiaľ si pokrájame cuketu, hlivy, papriky a rajčinky na kúsky a orestujeme ich prudko na olivovom oleji. Osolíme, okoreníme a oflambujeme na brandy. Potom šťavu zredukujeme, (odparíme) a zjemníme maslom. Na porcie orestovanej zeleniny pokladieme plátky sviečkovice a podávame s opečenými zemiakmi alebo s hranolkami.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 04. 10. 2008 | 2950 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (16935 hl.)
 
Jednoduché (4254 hl.)
 
Lacné (3925 hl.)
 
Overené - tradičné (3704 hl.)
 
Je mi to jedno (3405 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 32223
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server