Ovocie

Hrušky s kozím syrom a omáčkou

Suroviny:2 veľké tvrdšie hrušky, 1/2 citróna, 150 g kozieho (ovčieho) syra, 1 dcl vody, 75 g cukru (najlepšie hnedý), 1 paličku celej škorice, 1 čl medu, 1/2 čl hrubej horčice.

Postup: Vodu, cukor, škoricu, med a horčicu dáme do kastrólka a za častého pomiešania varíme na slabom ohni 20-25 minút. Hrušky ošúpeme rozkrojíme po dlĺžke na polovice a vykrojíme jadrince. Rozpolené hrušky pokvapkáme citrónovou šťavou aby nestmavli a dáme ich zachladiť do chladničky. Syr rozkrojíme na 4 porcie a pokladieme po 1 kúsku na každý tanier. Pridáme po polovičke schladenej hrušky a porcie prelejeme uvarenou horčicovo karamelovou omáčkou. podávame s pečivom.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 31. 03. 2008 | 2225 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (16902 hl.)
 
Jednoduché (4217 hl.)
 
Lacné (3900 hl.)
 
Overené - tradičné (3670 hl.)
 
Je mi to jedno (3367 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 32056
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server