Hydina

Hus s kyslou kapustou a zemiakovými guľkami

Suroviny: 1 hus, 1 menšia hlávka červenej kapusty, 1 veľký zemiak, 2 cibule, olej, soľ. NA ZEMIAKOVÉ GUĽKY:1/2 kg zemiakov uvarených v šupke, 1 vajce, polohrubú múku.

Postup: 1. Mladú hus nemusíte podlievať ani dusiť, môžete ju piecť bezprostredne na masle. 2. Staršiu hus podlievajte šťavou alebo vývarom. Keď hus začne červenať, zľahka poprepichujte v tukových oblastiach kožu vidličkou. 3. Vnútro husi vyplňte dobre umytými neošúpanými jablkami, ktoré zjemnia chuť husacieho mäsa. 4. Uvarte zemiaky, ošúpte ich a nechajte vychladnúť. 5. Do hrnca vložte nakrájanú kapustu, zalejte ju vodou a nechajte 20 minút variť. 6. Nakrájanú cibuľu opečte dosklovita a pridajte k uvarenej kapuste. 7. Potom do kapusty pridajte jemne nastrúhaný surový zemiak a nechajte kapustu prejsť varom. 8. Uvarené vychladnuté zemiaky nastrúhajte, osoľte, pridajte vajce, múku a urobte cesto. Guľky zo zemiakového cesta vložte do väčšieho množstva osolenej vody a dajte variť. Keď guľky vyplávajú na hladinu, vyberte ich, opláchnite studenou vodou a potrite roztopeným maslom. 9. K mäsu a zemiakovým guľkám podávajte kapustu posypanú opečenou cibuľou s oškvarkami z husacieho tuku a kože.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 26. 01. 2010 | 2261 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (16900 hl.)
 
Jednoduché (4217 hl.)
 
Lacné (3899 hl.)
 
Overené - tradičné (3668 hl.)
 
Je mi to jedno (3364 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 32048

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server