Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Maškrty

Jahodová torta

Suroviny: NA CESTO: 60 g masla alebo Hery, 50 g cukru, 1 vajce, 5 g kakaa, 20 g nastruhanej horkej čokolády, 50 g hladkej múky, 25 g solamylu, 1/4 čL prášku do pečiva, tuk na vymastenie formy. NA NÁPLŇ a ZDOBENIE: 250 g jahôd, 4 lístky bielej želatíny-(6 g), 3 PL likéru Amaretto, 125 g Lučiny, 175 g tvarohu, 50 g cukru, kôru z 1/2 citróna, 1 kelímok (250 g) šľahačkovej smotany, 1 vanilkový cukor, 15 g piškót, 1-2 čL struhanej horkej čokolády, lístky medovky na dozdobenie.

Postup: Maslo ušľaháme s cukrom do peny, primiešame vajce, strúhanú čokoládu a miešame až vznikne krémová hmota. Potom zmiešame dokopy múku, solamy, kakao a prášok do pečiva. Tieto suroviny vmiešame do krému a krátko premiešame. Vymastíme malú tortovú formu a naplníme ju vymiešaným cestom. Náplň rovnomerne uhladíme a dáme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme približne 20 minút. Z jahôd odoberieme 100 g menších vyzretých kúskov a odložíme si ich na dozdobenie. Ostatné jahody a mandľový likér rozšľahámena pyré. Želatínu namočíme do vody a necháme ju nabobtnať. Pyré, tvaroh, Lučinu, cukor a nastrúhanú citrónovú kôru vymiešame dohladka. nabobtnanú želatínu vymačkáme, rozpustíme podľa návodu a primiešame ju do jahodovej zmesi. Zo 100 g smotany ušľaháme šľahačku a s polovinou jahôd ktoré sme si odložili na zdobenie ju vmiešame do krému. Krém preložíme do guľatej formy a navrch položíme vychladnutý korpus. Takto vypracovanú tortu dáme do chladničky tuhnúť. (Najlepšie cez noc.) Dno formy potom ponoríme na chvíľočku do teplej vody a tortu vyklopíme na plochú tácku. ZO zbytku smotany s vanilkovým cukrom vyšľaháme tuhú šľahačku a zdobiacim vreckom s hviezdičkovým násadcom tortu ozdobíme. Dozdobíme ostatnými jahodami piškótkami, posypeme struhanou čokoládou a prizdobíme vetvičkou medovky. Jahody môžeme nahradiť aj iným ovocím napr. malinami, čučoriedkami, brusnicami ap.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 09. 06. 2008 | 2547 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18175 hl.)
 
Jednoduché (5517 hl.)
 
Lacné (5212 hl.)
 
Overené - tradičné (4848 hl.)
 
Je mi to jedno (4799 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38551
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server