Divina

Jelenie rezne na talianský spôsob

Suroviny: 400 g jelenieho stehna, soľ, mletá sladká paprika, hladká múka, 3 PL oleja, 1 cibuľa, 1/4 buľvy zeleru, 1 mrkva, 2 strúčiky cesnaku, 1 dcl bieleho vína, 4 rajčiny, korenie, bazalka, tymian, bobkový list, čerstvá petržlenová vňať.

Postup: Odležané jelenie mäso odblaníme a nakrájame na hrubšie rezne. Nakrájané rezne mierne naklepeme, okraje ponarezujeme, osolíme, opaprikujeme a obalíme v hladkej múke. Pripravené rezne potom prudko opečieme na troche oleja z obidvoch strán a odložíme na teplé miesto. Na výpeku speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na kocočky pohrájaný zeler, mrkvu a prelisovaný cesnak. Chvíľu porestujeme a podlejeme vínom. Potom pridáme ošúpané a nakrájané rajčiny, osolíme, okoreníme, pridáme bazalku, tymian a bobkový list. Do tohotop základu vložíme opečené rezne, troška podlejeme vodou a prikryté udusíme domäkka. Hotové rezne na tanieri posypeme nasekanou petrželkou a podávame s opekanými zemiakmi.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 21. 06. 2009 | 7076 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (16935 hl.)
 
Jednoduché (4254 hl.)
 
Lacné (3925 hl.)
 
Overené - tradičné (3704 hl.)
 
Je mi to jedno (3405 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 32223
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server