Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Hydina

Kurča naplnené kapustou ako kačka

Suroviny: 1 kurča, 250g kvasenej kapusty, 1 stredne veľká cibuľa, 100g slaniny, 2,5 dl oleja, 2 strúčiky cesnaku, rasca, soľ sladká paprika, korenie, nové korenie mleté, muškátový oriešok struhaný, potlčený hrebíček.

Postup: Nejprv pripravíme plnku. Z kapusty vymačkáme časť šťavy a ešte drobnejšie ju pokrájame. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájanú slaninu, rascu, trocha mletého korenia, nové korenie, rozmačkaný cesnak a nakoniec štipku muškátového orieška a hrebíčku. Hrebíčku nesmie byť mnoho, lebo inak prehluší vôňu ostatného korenia. Môžeme ho aj vynechať. plnku dobre premiešame a naplníme ňou kurča. Naplnené kurča posolíme a popaprikujeme. Je možné použiť aj koreniacu soľ na pečené kurča. Naplnené kurča položíme na pekáč, podlejeme olejom (pre fajnšmekrov môžeme miesto oleja použiť zodpovedajúce množstvo bravčovej masti) a vodou, výdatne posypeme rascou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme domekka. V priebehu pečenia kurča prelievame šťavou a obraciame. Upečené kurča rozpólíme a vyberieme z neho kapustu. Potom kurča rozporcujeme, porcie vložíme naspäť do pekáča a necháme spolu so šťavou eště krátko piecť. Podáváme s žemľovým alebo so zemiakovým knedlíkom. Poznámka: Kapustu môžeme podávať aj tak, že ju pred záverečným pečením vložíme do pekáča spoločne s porciami kurčaťa. Tie potom eště viac pripomínajú kačku, šťava je však nakyslá a kapusta mastnejšia.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 04. 06. 2009 | 2434 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18062 hl.)
 
Jednoduché (5407 hl.)
 
Lacné (5110 hl.)
 
Overené - tradičné (4746 hl.)
 
Je mi to jedno (4698 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38023
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server