Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Maškrty

Malinová torta

Suroviny: 60 g masla alebo Hery, 50 g cukru, 1 vajce, 5 g kakaa, 20 g strúhanej horkej čokolády, 50 g hladkej múky, 25 g solamylu, štipka prášku do pečiva, tuk na vymastenie formy. NA NÁPLŇ: 250 g malín, 4 lístky želatíny, 3 PL likéru Amareto (mandľový), 125 g syru Lučina, 175 g tvarohu, 50 g cukru, nastrúhaná kôra z 1/2 citróna, 1 kelímok (250 g) šľahačkovej smotany, 1 vaniľkový cukor, 15 g drobných keksíkov, 1-2 čl strúhanej čokolády.

Postup: Maslo alebo Heru umiešame s cukrom do peny. Primiešame vajce a nastrúhanú čokoládu. Miešame až vznikne krém. Zmiešame múku, solamyl, kakao a štipku prášku do pečiva. Dobre vymiešame a pridáme krém. Ľahko premiešame. Formu vymastíme a naplníme vymiešanou hmotou. Upečieme vo vyhriatej rúre na 175°C ai 20 minút. Pekné maliny vyberieme (asi 100 g) a dáme do mraziaka. Želatínu namočíme do vody. Maliny a likér rozšľaháme na pyré. Pyré, tvaroh, Lučinu, cukor a citrónovú kôru vymiešame dohladka. Namočenú želatínu vymačkáme, rozpustíme podľa návodu a primiešame do Tvarohovej zmesi. Zo 100 g smotany ušľaháme tuhú šľahačku a zmiešame s polovicou zmrazených malín. Primiešame do krému, naplníme do formy a zakryjeme studeným upečeným korpusom. Dáme poriadne vychladiť. Dno formy ponoríme na chvíľočku do horúcej vody a potom preklopíme na plochú misu. Formu odoberieme a ozdobíme: Zo zbytku smotany s vaniľkovým cukrom vyšľaháme poriadne tuhú šľahačku a zdobíme ňou povrch torty. Nakoniec dozdobíme maličkými keksíkmi a malinami.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 27. 06. 2008 | 4267 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18066 hl.)
 
Jednoduché (5411 hl.)
 
Lacné (5113 hl.)
 
Overené - tradičné (4749 hl.)
 
Je mi to jedno (4701 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38040
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server