Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Maškrty

Orechová torta

Suroviny: Na cesto: 8 vajec, 200 g cukru, 2 lyžice kakaa, 100 g orechov, 50 g žemľovej strúhanky, 1 lyžica krupicovej múky Na plnku: 2 dl mlieka, 1 až 2 žĺtky, vanilkový cukor, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžica cukru, 100 g orechov, trochu mlieka, 120 g masla, 100 g cukru Na polevu: 140 g cukru, 7 lyžíc vody, 40 g kakaa, 60 g rastlinného tuku

Postup: Žĺtky dobre vymiešame s 2/3 cukru, pridáme kakao a trochu vanilkového cukru. Do snehu zašľaháme zvyšok cukru a pridáme ho k žĺtkom aj s pomletými orechmi a múkou zmiešanou s trochou kypriaceho prášku. Cesto dáme do dobre vymastenej a múkou vysypanej formy a pomaly pečieme.Spočiatku môže byť rúra dobre vyhriata, ale asi po 10-15 minutách pečenia ďalej pečieme už pri miernej teplote. Upečenú tortu vyklopíme a necháme stáť do druhého dňa. Potom korpus rozkrojíme na tri diely, naplníme orechovou plnkou a polejeme polevou. Plnka: Z mlieka, žĺtkov, vanilkového cukru, múky a 1 lyžice cukru uvaríme za stáleho miešania hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Pomleté orechy s mliekom uvaríme do husta a necháme vychladnúť. Do dobre vymiešaného masla s cukrom primiešame krém a uvarené orechy a všetko spolu vymiešame. Poleva: cukor s vodou prevaríme, do misky dáme kakao s tukom, pridáme sirup (cukor s vodou) a do hladka vymiešame. Keď poleva začne trochu hustnúť, vylejeme ju na tortu a širokým nožom rýchlo rozotrieme.tortovej formy a

Zdieľaj recept | Pridané dňa 20. 06. 2009 | 3213 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18189 hl.)
 
Jednoduché (5534 hl.)
 
Lacné (5226 hl.)
 
Overené - tradičné (4862 hl.)
 
Je mi to jedno (4816 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38627
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server