Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Špeciality

Rodinná kapustnica

Suroviny: 1kg kvalitnej sudovej kapusty, 1/2 kg bravčového mäsa z pliecka, 1kg bravčového údeného mäsa (rebrá-kolienko), 1pár údenej domácej klobásky, vegeta, celé čierne aj nové korenie, bobkový list, mletá paprika, majoránka, soľ, 3PL masti, 3PL hladkej múky, 1 veľká cibuľa, sušené hríby-(zmes), 3 guličky borievok, 3 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie.

Postup: Kapustu scedíme a vodu z nej si odložíme. Vložíme do väčšieho hrnca, pridáme údené mäso, klobásku, zalejeme vodou a dáme variť. Ďalej ku kapuste pridáme 2-3 bobkové listy, 10 guličiek celého čierneho korenia, 3-4 guličky nového korenia, 2čl vegety, za hrsť sušených húb a varíme domäkka. Do kastróla dáme 2PL masti, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a urestujeme ju do svetložlta. Ku cibuli pridáme na kocky pokrájané pliecko, orestujeme, pridáme trocha soli, mletú papriku, mleté čierne korenie a podlejeme vodou. Prikryté podusíme až je mäso mäkké. Z kapusty vyberieme klobásku aj údené mäso a necháme vychladiť. Udusené bravčové pliecko pridáme aj so šťavou ku kapuste. Na zostávajúcej 1PL masti opražíme hladkú múku, pridáme ku nej mletej papriky, krátko osmahneme a zalejeme studenou vodou. Zápražku nalejeme ku kapuste, premiešame a podľa potreby prilejeme vodu. Necháme na slabšom ohni prevariť. Nakoniec kapustnicu dochutíme roztlačeným cesnakom, majoránkou, mletým korením a poprípade vegetou. Na slabučkom ohni ešte necháme prehrievať. /Údené mäso oberieme od kosti, pokrájame na kúsky a dáme do kapustnice, ako aj klobásku-pokrájanú na kolieska. Na tanieroch ozdobíme kopčekom kyslej smotany a pár kolieskami zemiakov, ktoré sme varili v šupke.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 25. 11. 2008 | 2960 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18202 hl.)
 
Jednoduché (5547 hl.)
 
Lacné (5238 hl.)
 
Overené - tradičné (4875 hl.)
 
Je mi to jedno (4827 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38689
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server